top of page

6 sätt att ta in utsidan: Inkludera naturliga material i din heminredning

Uppdaterat: 30 mars 2023

Ta in naturen i ditt hem med hjälp av naturliga material! Naturen har inspirerat människor i alla tider och kulturer, och det är lätt att förstå varför! Det finns något magiskt och lugnande med att omgärdas av växter och naturliga material. Dessutom doftar de ofta ljuvligt och sätter en härlig och personlig prägel på ditt hem.


Naturlig inredning - inred med naturmaterial


Det finns många sätt att ta in naturen i ditt hem, och det är inte alltid en dyr affär. Här är några förslag på hur du kan skapa ett mer natuligt och harmoniskt hem snabbt och enkelt!


1. Använd trä i din inredning

Trä är det mest uppenbara naturliga materialet som man kan använda i sin inredning. Trä är ett mycket starkt och hållbart material, och det finns många olika sorter att välja mellan. Du kan till exempel använda trä i din möbelinredning, eller för att skapa en mysig och varm atmosfär i ditt hem genom att lägga till en massa trädetaljer. Kika gärna in loppisar där det ofta finns robusta trämöbler för en liten peng. Dessa kan du slipa upp för att få fram de vackra trädetaljerna om de gömmer sig under exempelvis gammalt lack.2. Ljus med träveke

En annan enkel och billig lösning för att ta in naturen i ditt hem är att använda ljus. Ljus har en mycket positiv effekt på oss människor, och det är inte svårt att se varför. Har du inte testat ljus med träveke är det hög tid nu! Träveken sprakar härligt likt en liten brasa.
3. Växter

Växter är något som alla borde ha i sitt hem, oavsett om du gillar naturen eller inte. Växter har många positiva egenskaper, både för din psykiska och fysiska hälsa. De kan till exempel minska stress och rena luften i hemmet. Exempel på luftrenande växter är:

 • Murgröna

 • Gullranka

 • Svärmorstunga

 • Fredskalla

 • AmpelliljaUnder sommar och höst kan du såklart även plocka in kvistar med löv direkt från naturen och blommor, både vilda och från dina egna planteringar. I år upptäckte jag att kvistar med löv från schersminbusken är otroligt hållbara som "snittblomma". På våren kan det vara härligt att ta in kvistar av svarta vinbär. De doftar ljuvligt!


4. Naturliga fibrer

Naturliga fibrer är ytterligare ett material som du kan använda för att ta in naturen i ditt hem. Det finns många olika typer av naturliga fibrer, som bomull, linne och jute. Du kan till exempel använda naturliga fibrer i din inredning genom att köpa några tygstycken eller kanske en matta. Ett annat alternativ är att använda naturliga fibrer till dina vardagstextiler, som handdukar och lakan.5. Konstgjorda växter

Om du inte har möjlighet att ha riktiga växter i ditt hem, finns det alltid konstgjorda alternativ. Konstgjorda växter är ofta lika snygga som riktiga växter, men de kräver ingen skötsel alls. Det finns även en mängd riktigt vackra torkade växter att köpa eller plocka själv och torka. Det finns till och med buketter med torkade blommor som är minst lika vackra som färska blommor som håller i fler månader!
6. Korgar är både praktiskt och snyggt!

Korgar av alla dess slag hjälper dig inte bara att skapa en vacker inredningsdetalj de agerar även förvaring för alltifrån smutstvätt till kuddar, plädar, sladdar, mobilladdare, fjärrkontroller och alla andra prylar som är svåra att placera i hemmet.


Förvaringskorgar finns i en rad olika material exempelvis:

 • Sjögräs

 • Jute

 • Trä

 • Näver

 • Vattenhyacint

 • Kaisagräs

 • Säv

 • Strå

 • Rotting

 • Bambu

Vill du inte köpa nytt, kika gärna på loppis efter fina förvaringskorgar. Här har jag fyndat många vackra näverkorgar till fint pris!Intresserad av fler härliga inredningstips?

Glöm inte att följa mig även på Instagram för härliga inredningstips, DIY, pyssel och kreativ inspiration.

Liknande inlägg

Visa alla

Коментари


bottom of page