top of page

Mina 8 bästa inredningstips för våren

Uppdaterat: 28 dec. 2022

Det är snart dags att börja tänka på vårinredning! Dags att ta bort de tunga filtarna, packa undan julgranen, adventsstjärnorna och istället släppa in ljuset och våren i ditt hem. Här kommer mina 8 tips på hur du enkelt och billigt kan få ett mysigt och välkomnande hem i vår.

Vårinredning inredningstips våren 2023

Ett gäng vackra tulpaner

Första punkten är lika självklar som den är ett måste att få med på denna lista. Inget skriker vår mer än årets förstinköpa tulpaner!


vårinredning tulpaner

Rosa, multifärgade eller klassiskt vita. Tulpaner i en vas eller 10 är ett säkert vårtecken!Städa ur garderober och skåp.

Det är lätt att samla på sig saker och mycket som tar plats i skåpar är sådant som som aldrig används men som tar upp en hel del plats. Ta en dag och städa ur garderoberna och skåpen. Skänk bort kläder som inte passar längre eller som du aldrig använder.


Det kommer att göra stor skillnad i hemmet och ge mer plats för sådant som annars står framme och skräpar pga platsbrist i skåp och lådor. Jag är otroligt förtjust i de smarta plastbackar med lock som finns att köpa på exempelvis Rusta och IKEA. Det är lätt att se vad de innehåller och då de har lock håller innehållet sig dammfritt. Perfekt!


vårinredning städa ur garderobern


Med solskenen kommer även dammet!

Det var nog alltid där men med vårens första strålar blir det allt för uppenbart. Torka av fönsterkarmar och handtag och putsa fönster. Det är nog det tråkigaste man gör i hemmet i mitt tycke men ack vilken skillnad det blir!Städa taket i badrummet och takfönstren.

Många har takfönster som kan vara svåra att komma åt. Ta tillfället i akt och städa taket och takfönstren. Det kommer att lysa upp hemmet och ge en fräsch känsla.Byt ut kuddfodral.

Ett enkelt sätt att få hemmet att kännas nytt och fräscht är att byta ut kuddfodralen. Det kan vara allt från att byta färg till att byta till lite mer sommarliga mönster. Du behöver inte köpa nytt om du inte vill. Kolla i garderoben, kanske kan du sy nytt av en avlagd kjol, kanske ett loppisfyndat lakan kan fungera till nya soffkuddar?Byt ut sängkläder.

Ett enkelt sätt att få sovrummet att kännas nytt och fräscht är att byta ut sängkläderna. Välj gärna ljusa och våriga färger och mönster. Det kommer att ge sovrummet en luftig och fräsch känsla.


Rengör täcken och kuddar. Förutom att byta ut sängkläderna är det bra att även tvättatäcken och kuddar. Byt även ut gamla och slitna madrassöverdrag mot nya och fräscha. Det kommer att göra så att du sover bättre och känner dig piggare på morgonen.


vårinredning 2023

Gröna växter

Växter ger efterlängtad grönska i hemmet och visste du att de till och med förbättrar inomhusluften? Ta hand om dina växter så blir de stora och fina. Jag har märkt att det är bättre att ha några växter som jag verkligen hinner skämma bort istället för massor som inte hinns med. Våren är en perfekt tid att plantera om växter. Vissa plantor mår bra av större kruka och vissa växter kan delas.

vårinredning 2023 gröna växter

Våren är en härlig tid för omväxling och förnyelse i hemmet. Genom att testa desssa inredningstips kommer du att kunna skapa en mysig och välkomnande miljö för dig och dina nära och kära att njuta av.


Våga testa nya färger och mönster, byt ut de tunga filtarna och julpyntet mot ljusa och våriga detaljer, och städa ur garderober och skåp för att ge plats åt det som verkligen används och gör hemmet mysigt. Så ta tag i vårinredningen nu och njut av en mysig och välkomnande miljö i vår!

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page