top of page
Ett rosa kök är en dröm för många och det finns många sätt att skapa ett drömkök genom att kombinera rosa med gulddetaljer och gröna växter.

För att skapa en harmonisk look i köket, försök att hålla fast vid en rosa nyans och välj sedan gulddetaljer som passar in i färgskalan. Gulddetaljer som exempelvis handtag och armaturer, ger ett lyxigt intryck och passar perfekt till rosa kök.På bilden ser du detaljer från IKEA

  1. Hängande lampa Pilblixt

  2. Bordslampa Pilblixt

  3. Guldknoppar Bagganäs

  4. Grön konstväxt Fejka

  5. Spotlightlampa i guld Barometer


För att skapa en levande och naturlig känsla i köket, är det bra att införa gröna växter. Gröna växter ger liv till rummet och skapar en känsla av friskhet. De kan placeras i fönsterkarmen eller på hyllor för att skapa en naturlig känsla i köket. Du kan kombinera äktas och konstväxter. Jag föredrar plastblommor på ställen som är svåra att komma åt och vattna, tex högt uppe på hyllor eller skåp.


IKEA rosa kök Havstorp

IKEA har just nu ett rosa kök som heter Havstorp ljusrosa, det är ett mycket prisvärt alternativ för den som önskar ett rosa kök. Havstorp köket har en ljusrosa nyans och passar perfekt in i ett drömkök tillsammans med gulddetaljer och gröna växter. Har du ett äldre kök kan du måla det med rosa lackfärg från exempelvis Colorama. Berätta om dina planer så hjälper dom dig att hitta rätt färg och nyans. Jag har själv målat om vårt kök många gånger och det har varit rosa vid fler än ett tillfälle som just nu tex!

Det finns många olika sätt att skapa ett drömkök och det viktigaste är att hitta en balans mellan färger, material och detaljer. Med lite kreativitet och tålamod kan du skapa ett rosa kök som du kommer att älska att tillbringa tid i.


Inspiration för rosa kök


inspiration rosa kök

inspiration rosa kök köksö vitt kakel

rosa kök inspiration med mässingdetaljer och gröna växter modernt stilrent elegant


Hoppas du hittat lite inspiration för ditt kommande rosa drömkök! Jag fyller på denna post eftersom att jag hittar mer inspiration så glöm inte att spara den på Pinterest eller bokmärka för att komma tillbaka och läsa mer framöver!

  • Linda

Bland Rustas vårnyheter 2023 hittar vi färgglada ljuslyktor för båda värmeljus och höga ljus. Lila, grönt, gult och rosa är färger som återkommer på flera av Rustas nyheter inför våren 2023. Är du på jakt efter att fräscha upp ditt hem efter de mörka vintermånaderna kommer du garanterat hitta något du gillar här!


Rustas vårnyheter 2023

Batteriljus i pastellfärger

Äntligen säger jag då! Varför har det inte funnits batteridrivna färgade ljus förut? Superfina och vårglada ljus från Rusta är ett måste för mig! Vad tycker du?


Rustas vårnyheter 2023 batteridrivna ljus pastellfärger

Rusta vågar färg 2023

Det ska bli spännnande att se om Rustas nyheter för sommaren följer samma vågade tema som vårens nyheter. Jag som gillar färg tycker det känns fräscht och uppfriskande att dom vågar sticka ut hakan lite och satsa på något annat än de neutrala färskalor de ofta lutar sig mot.


Rusta vårnyheter 2023 - ljuslyktor vardsrum kuddar

Rosa drömlampa från Rusta

Denna snygging kommer definitivt att få en given plats i mitt hem i vår! Bubbelgumsrosa bordslampa som på bilen skiftar i gult. Frågan är om den ser ut så i verkligheten eller om det är ljuset på pressbilden som luras.


Rusta vårnyheter 2023 rosa lampa på fot


Gult är inte fullt

Solsken i koncentrerad form hittar vi här i glasljuslykta och bordstablett. För dig som gillar att inreda med gult till påsk känns dessa som ett säkert kort!


Rusta vårnyheter gul ljusstake plastblommor bordsunderlägg

Lila is the new black

Lila i sovrummet piggar upp och känns även detta oväntat för att vara Rusta men piggt och fräscht!


Rusta vår 2023 bäddset med prickar lila

Lila ljusstake med designvibbar

Den här lila genomskinliga ljusstaken från Rusta är ju så snygg! Jag älskar! Tänk att matcha den med ett färgglatt pastellljus. Supersnyggt!Romantiska runda kuddar

Här ser vi Rusta som vi känner igen dem. Mer åt det traditionella hållet med blommiga kuddar även om de busar till det lite med den runda formen.


Rusta vårnyheter 2023  - blommiga runda kuddar

Så det var Rustas vårnyheter 2023! Vad tycker du? Finns det något du gärna skulle vilja ha i ditt hem? Eller kanske var dessa nyheter kanske inte något för dig? Oavsett vilket, hoppas vi att Rustas vårnyheter får dig att längta lite extra efter våren, det nya året och allt det spännande som komma skall!


Mer inredningstips och inspiration för ditt hem

6 sätt att ta in utsidan: Inkludera naturliga material i din heminredning

Mina 8 bästa inredningstips för våren

Inred med fäger - vilka färger passar ihop?

  • Linda

Uppdaterat: 28 dec. 2022

Sommaren närmar sig och det är dags att inreda balkongen! Letar du efter inspiration för att skapa en mysig plats där du kan odla örter, växter och njuta av morgonkaffet? Då har du kommit rätt. Här hittar du tips på hur du skapar din drömbalkong till sommaren 2023!

Odla på balkongen enkla tips och råd

Om du är nybörjare kan det vara lätt att känna sig överväldigad av alla möjligheter. Det är därför viktigt att du planerar din odling och väljer lämpliga växter som passar för just din balkong. Har du tex koll på i vilket vädersträck din balkong ligger? Det är viktigt då du ska välja växter.


Genom att göra lite research och tänka på saker som plats, vattenbehov och solexponering (söderbalkoger får tex väldigt mycket sol) kan du skapa en drömbalkong att njuta av hela sommaren och långt in på hösten om du kompletterar med infravärme.


Här kommer 5 fördelar och goda anledningar att komma igång med odling på din balkong:


1. Skapa en grönskande oas på din balkong

Har du ingen trädgård? Inga problem, en balkong fungerar fantastiskt bra för odling! Det gäller bara att tänka lite kreativt. Istället för de klassiska sommarväxterna våga testa ätbart! Plantera basilika, oregano, mynta och persilja i blomlådan istället för petunia och tagetes!


Odla örter och ätbart på din balkong

2. Mysfaktor deluxe!

Bjud hem vännerna på mysiga middagar och fikastunder. Ni behöver inte trängas på uteserveringar och parker när ni har en sådan mysig balkongträdgård att umgås i. Tips, köp gärna ett gäng stapelbara stolar eller pallar som lätt kan plockas undan då de inte används. Det finns även bord som kan fällas ihop då de inte används vilket också sparar plats.


skapa en mysig oas på din balkong

3. Spara pengar genom att odla din mat på balkongen

Sallad, örter, gurka är lätt att odla på balkongen! Satsa på minigurkor som är självpollinerande. Dessa kan du plocka eftersom och du blir självförsörjande på gurka under lång tid. Örter kan du skörda eftersom och frysa in, torka eller äta färska. Plocksallad är perfekt att odla i krukor och du plockar det du behöver eftersom.


kom igång med odling på balkongen - tips och inspiration


4. Mixa konstväxter med äkta växter

Våga mixa levande växter med konstväxter från exempelvis IKEA eller Rusta. Detta är ett trick jag ofta använder mig av när det kommer till större växter som ofta kostar mycket pengar och som annars dör över vintern. När du mixar levande plantor med konstväxter får du liksom det bästa av båda världar. Djungelkänslan som du kan skapa är oslagbar!


skapa en växtoas på din balkong

5. Odla på höjden

Nyttja balkongens väggar och odla uppåt! Använd dig av ameringsnät för att binda fast krukor för att skapa en levande planteringsvägg. Häng amplar i taket. Odla i olika höjder för att maximera din odlingsyta. Kolla in Pinterest för massa underbara tips!


odla på höjden på din balkong

Stort lycka till med din balkongodling! Kom ihåg att det viktigaste är att ha roligt och att försöka lära sig lite nya saker längs vägen. Med lite planering och research kan du skapa en drömbalkong och odla växter som passar just dina behov och ditt klimat. Så sätt igång och lycka till!

Läs mer om balkongodling


Odla på balkongen - så kommer du igång!

Inreda balkong - skapa en mysig oas

Odla på balkongen - tips och idéer


bottom of page