Mina 6 bästa höstinredningstips för ett mysigt och välkomnande hem
top of page
  • Skribentens bildLinda

Mina 6 bästa höstinredningstips för ett mysigt och välkomnande hem

Uppdaterat: 22 sep. 2022

Det är snart dags att börja tänka på höstinredning! Dags att ta fram de varma filtarna, tända ljusen och göra det mysigt inomhus. Hos mig får du 10 tips på hur du enkelt och billigt kan få ett mysigt och välkomnande hem i höst.

tips för ett mysigt hösthem


1. Mysiga mattor

Ett tips för att få ett mysigt hem i höst är att placera en skön matta nedanför sängen eller soffan. Då blir det gosigt att ta av sig sockarna och känna den varma och mjuka mattan omsluta fötterna. Gärna en lurvig matta som är skön att trampa på barfota.



2. En skön och varm filt

En annan mysig detalj som du kan lägga till i ditt hem är en varm och skön filt. Den kan du ha liggandes på soffan eller på sängen så att du alltid har tillgång till den när du vill krypa in under den och mysa. Är ni många i hemmet är det bara att bunkra upp med plädar och filtar så ni alla har möjlighet att mysa ner er kyliga höstkvällar!



3. Ljus och levande blommor

Ljus och levande blommor gör alltid en miljö mysigare, oavsett om det är sommar eller höst. Dagsljuset blir mindre och det är alltid trevligt med lite vackra färger i hemmet. Att placera vackra vaser med kvistar eller höstens sista blommor gör stor skillnad, både för utseendet och doften.



4. Halloweenpynt

En av mina personliga favoriter när det kommer till höstinredning är att ta fram lite halloweenpynt! Jag älskar att ha massor av pumpor, spindelnät och ljus runtom i huset när det närmar sig halloween. Det gör verkligen stämningen mycket mer spännande och uppskattas av barnen och deras vänner.



5. Doftljus med höstdoft

Doftljus med dofter som påminner om hösten är en annan sak som jag tycker gör stor skillnad i hemmet. Det finns alla möjliga olika dofter att välja mellan, så det är bara att hitta den som passar just dig och din smak bäst! Min personliga favorit är doftljus med dofter av äpplen, kanel och apelsin, det får mig verkligen att känna att hösten är här men att även julen snart är på gång!



6. En mysig plats där du kan sitta och läsa och dricka en stor och härlig kopp te.. eller tre!

En av de bästa sakerna med hösten är ju alla dessa fina lördagar och söndagar då man kan ligga hemma i soffan med en bra bok och dricka en stor kopp te (eller tre). Att ha en mysig plats dit man kan dra sig ibland är guld värt! Kanske har du en bekväm fåtölj eller soffa som du brukar mysa i, eller så har du en plats vid fönstret dit du går när du vill hinna njuta av dagsljuset trots höstrusk ute? Hitta din mysiga plats, ladda upp med något gott, tända lite doftljus och njut av helgmyset!



Nu är det bara att rota fram alla ljus, filtar och ljusslingor och sätta igång och höstmysa till hemmet ordentligt!



Intresserad av fler härliga inredningstips?

Glöm inte att följa mig även på Instagram för härliga inredningstips, DIY, pyssel och kreativ inspiration.

bottom of page