top of page
  • Skribentens bildLinda

Skapa ditt drömkök: Tips och idéer för att kombinera rosa, guld och gröna växter

Ett rosa kök är en dröm för många och det finns många sätt att skapa ett drömkök genom att kombinera rosa med gulddetaljer och gröna växter.

För att skapa en harmonisk look i köket, försök att hålla fast vid en rosa nyans och välj sedan gulddetaljer som passar in i färgskalan. Gulddetaljer som exempelvis handtag och armaturer, ger ett lyxigt intryck och passar perfekt till rosa kök.På bilden ser du detaljer från IKEA


För att skapa en levande och naturlig känsla i köket, är det bra att införa gröna växter. Gröna växter ger liv till rummet och skapar en känsla av friskhet. De kan placeras i fönsterkarmen eller på hyllor för att skapa en naturlig känsla i köket. Du kan kombinera äktas och konstväxter. Jag föredrar plastblommor på ställen som är svåra att komma åt och vattna, tex högt uppe på hyllor eller skåp.


IKEA rosa kök Havstorp

IKEA har just nu ett rosa kök som heter Havstorp ljusrosa, det är ett mycket prisvärt alternativ för den som önskar ett rosa kök. Havstorp köket har en ljusrosa nyans och passar perfekt in i ett drömkök tillsammans med gulddetaljer och gröna växter. Har du ett äldre kök kan du måla det med rosa lackfärg från exempelvis Colorama. Berätta om dina planer så hjälper dom dig att hitta rätt färg och nyans. Jag har själv målat om vårt kök många gånger och det har varit rosa vid fler än ett tillfälle som just nu tex!

Det finns många olika sätt att skapa ett drömkök och det viktigaste är att hitta en balans mellan färger, material och detaljer. Med lite kreativitet och tålamod kan du skapa ett rosa kök som du kommer att älska att tillbringa tid i.


Inspiration för rosa kök


inspiration rosa kök

inspiration rosa kök köksö vitt kakel

rosa kök inspiration med mässingdetaljer och gröna växter modernt stilrent elegant


Hoppas du hittat lite inspiration för ditt kommande rosa drömkök! Jag fyller på denna post eftersom att jag hittar mer inspiration så glöm inte att spara den på Pinterest eller bokmärka för att komma tillbaka och läsa mer framöver!

bottom of page