top of page

Så fick jag veta att jag hade afantasi

Jag är tillbaka för att dela ännu mer om min resa med afantasi. Jag vill berätta om den otroliga upptäckten jag gjorde när jag insåg att andra människor faktiskt kan se inre bilder, känna smaker, dofter och till och med se minnen som en film. För mig är det helt ofattbart – när jag blundar är allt jag ser och hör svart som natten och mild tinnitus i mitt vänstra öra, medan mina tankar består av tysta ord och ibland en tyst sång som min hjärna sjunger.
Allt detta blev uppenbart för mig när jag såg en video på Facebook om en kvinna som precis fått reda på att hon hade afantasi. Det var en sådan tillfällighet att jag såg den där videon, men det förändrade verkligen mitt liv. Jag ringde genast alla i min familj och släkt, och till min förvåning hade alla förmågan att visualisera på insidan.


Ännu mer förvånande var att ingen av dem riktigt förstod hur stor grej det var för mig att jag inte kunde göra det.

Första kvällen efter upptäckten grät jag floder. Jag kunde inte låta bli att undra: Vad går jag miste om? Men med tiden har jag börjat tänka på det positiva – jag lever alltid i nuet och återupplever sällan tråkiga minnen, förutom känslorna som är kopplade till dem. Jag har accepterat detta, men min nyfikenhet att lära mig mer om afantasi är större än någonsin.Så nu vill jag dela med mig av min fortsatta resa, och jag hoppas att du vill följa med. Låt oss tillsammans utforska detta fascinerande fenomen och se hur det påverkar våra liv på olika sätt. Kanske kommer vi även att upptäcka nya perspektiv och lära oss mer om oss själva och andra.


Och som alltid, jag är så nyfiken på att höra vad du tänker och upplever. Låt oss starta en konversation och tillsammans utbyta tankar, erfarenheter och insikter om afantasi. Det är genom att dela och lära av varandra som vi kan förstå och acceptera våra unika sätt att tänka och uppleva världen omkring oss.


LÄS MER OM AFANTASI

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page