top of page

Palettblad - så lyckas du!

Palettblad är så trendiga just nu och med all rätt! Dom är vackra, snabbväxande och lätta att föröka med sticklingar! Här hittar du 5 enkla tips på hur du lyckas med dina palettblad i höst!

Palettblad lila grön

1. Vattna regelbundet!

Låt inte palettbladen torka ut, de kräver rätt så mycket vatten men är trots detta lättskötta och ofta skickar de tydliga signaler när dom börjar känna sig törstiga, dvs bladen börjar hänga. Bäst är det såklart om man kommer ihåg att vattna innan blomman behöver hojta till själv.. :)2. Nyp bort blomknoppar.

Blomknopparna får bladen att tappa sin vackra starka färg och det vill man ju såklart inte!


3. Toppa ofta!

För en buskigare planta kom ihåg att toppa den ofta, det gör du enklast med naglarna eller med en liten sax precis över ett bladpar. Topparna som du får över kan du plantera och hips vips har du nya palettblad att pyssla med.


4. Plantera sticklingar.

Palettblad är enkla att föröka! Jag började sommaren med att köpa 4 plantor och nu har jag närmare 30 stycken! Det finns två sätt att föröka palettblad; genom att sätta dem direkt i jord eller i vatten. Vilket man väljer är en smaksak, personligen föredrar jag att sätta dem direkt i jord i en liten sån där plastkruka som finns att köpa i flerpack. Jag fyller upp ett gäng med jord och ställer på en plåtbricka, sedan sticker jag helt enkelt ner mina nya stickingar direkt i jorden och vattnar. Låt ej torka ut! Om du väljer att rota plantorna i vatten kan du sedan direkt plantera dem i en större blomkruka då dom fått rötter.


Palettblad sticklingar

5. Plantera om ofta om du vill ha en stor växt.

Om du vill att dina palettblad ska växa och bli stora se till att plantera om dem ofta allteftersom de växer, byt jord och glöm inta att toppa för att uppmuntra växten att förgrena sig.Har du några fler supertips på hur man får sina palettblad att trivas?

Lämna en kommentar nedan så blir jag superglad! :)

Kram Linda


Liknande inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page