top of page
  • Skribentens bildLinda

DIY väggbonad av garn

Pyssla ihop en snygg och enkel väggbonad för hemmet! Allt du behöver är rundstav och ett garnnystan.


Hösten är här och kanske du som jag har ett stort behov av att pyssla och göra det ombonat i ditt hem? Jag har länge varit sugen på att testa skapa en sådan här fin väggbonad av garn men inte hittat rätt rundstav eller garn men helt plötsligt sprang jag på både och!Garnet kommer från Rusta, är av en härligt senapsgul färg och kostade endast 10:- per rulle. Till den här väggbonaden använde jag endast ett halv nystan vilket inte bara gör detta till ett roligt och enkelt pyssel men även billigt!Instruktioner bohemisk väggdekoration av garn

Svårighetsgrad: medium


Du behöver:

1 garnnystan i valfri färg eller flera olika färger

1 rundstav eller lite tjockare pinne

Valfritt - nål och tråd


Gör så här:

  1. Klipp till 15-20 trådar i samma längd, dubbel så långa som du vill att bonaden ska vara.

  2. Lägg ihop trådarna och fäst dem på rundstaven genom att vika garnet dubbelt, lägga mitteöglan rakt över rundstaven och trä garnet genom sig själv. På diyinrednings instagram hittar du en video som tydligare visar hur detta går till.

  3. Upprepa processen till du har fylld hela rundstaven förutom ungefär 2 cm på var sida.

  4. Klipp till 21 trådar. Dela dem i tre sektioner a 7 trådar. Fläta ihop dem, detta blir upphängningen till bonaden.

  5. Sy fast flätan på vardera sida av rundstaven, alternativt knyt fast den.

  6. Klipp och trimma till trådarna som du vill ha dem. Här har jag valt att trimma den främre delen av bonaden något kortare för en fylligare effekt.

Jag valde att sätta en vanlig kontorsklämma från Clas Ohlson högst upp på flätan men detta är helt valfritt. Testa gärna olika färger, olika garn, olika typer av pinnar, att trä på pärlor och fläta trådarna som hänger ner.

Anpassa pysslet för barn:

Svårighetsgrad: medium till svår


Detta är ett väldigt bra pyssel för fritids och de äldre barnen på förskolan eller såklart att fixa därhemma. Själva metoden är inte svår men kan ta lite tid. Gör det därför tydligt för barnet att detta är ett litet längre pyssel och att hen kommer att få syssla med detta vid flera tillfällen.


Låt barnen själva välja garn, klippa till tygremsor, plocka pinnar i skogen och trä upp vackra pärlor på trådarna. Kidsen kan behöva lite hjälp att komma igång och en vuxen som sitter bredvid och pysslar loss som stöd om hen behöver lite extrahjälp. Detta är även ett väldigt bra tillfälle att öva på att fläta!


Detta blir en fin julklapp eller present att ge bort till mamma, pappa, moster, mormor eller någon annan kär.Hoppas att du gillade detta pyssel! Om du vill se mer av DIY inredning glöm inte att följa mig på Instagram där jag uppdaterar med en massa tips och trix!


Ha en fortsatt fin dag!

Kram Linda

Opmerkingen


bottom of page