DIY blomkruka 10 tips - Pyssla snyggaste krukan själv
top of page
  • Skribentens bildLinda

DIY blomkruka 7 tips - Gör om krukan

Har du svårt att hitta en blomkruka som passar dig och din inredningsstil eller vill du helt enkelt leka loss med din kreativitet och skapa en unik och personlig blomkruka själv? Här hittar du 10 tips på hur du skapar den perfekta krukan helt själv!



1. Måla blomkrukan gul med hobbyfärg

Hobbyfärg är en ny förälskelse för mig. Det finns oändliga möjligheter att förändra befintlig inredning. Den rinner inte, torkar fort, luktar knappt och täcker väldigt. Den färg jag använder kommer från Panduro och den finns i en rad olika färger inklusive spännande neonfärger.


Här har jag ritat upp en scallop bård på krukan med blyertspenna och sedan målat två varmed gul akrylfärg.



2. Grafisk blomkruka i svart och vitt

Här har jag målat en enkel vit blom kruka med svart hobbyfärg från Panduro Hobby. Måla med liten pensel på frihand, jag tycker det är snyggt om mönstret inte är allt för perfekt.




3. Återbruk - Blomkruka av en trasig ljuslykta

Det här lilla ljushuset hade tappat bort sin lilla ljuskopp som ska sitta i mitten. Jag målade huset och blomkrukan i samma chockrosa färg och limmade sedan fast krukan på huset med limpistol. Vad har du där hemma som du kan göra om?



4. Klä om konservburkar

Klassikern! Konservburkar är toppen att plantera i och det är dessutom snabbt och enkelt att klä om dem med valfritt papper. Jag brukar ofta skriva ut mina egna mönster på kartongpapper som jag sedan fäster på krukan med limpistol. Det går även att limma eller tejpa men jag föredrar personligen limpistol då det torkar så snabbt.



5. Ananasblomkruka DIY

Här ha jag skapat min egen ananas genom att spraymåla en hög vit blomkruka och sedan klippt ut dekor av svart dekorplast som jag fäst över hela krukan. Enkelt men effektfullt!



6. Platera i en mugg

Ett enkelt DIY som inte kräver mer än lite jord och en planta eller stickling. Jag tycker att Designletters muggar är så snygga att använda som krukor. Vill man busa till det kan man köpa flera muggar och stava ett ord.


Eller varför inte använda muggen som en vas för snittblommorna? Kvistnejlika är en tålig snittblomma som står sig länge, finns i många olika färger och är väldigt vacker!


7. Decoupage på en konservburk skapar lekfulla krukor

Kidsens favorit, att få kladda loss ordentligt med decoupage och servetter. Förutom att det blir väldigt läckert och hållbart är det dessutom riktigt enkelt! Allt du behöver är konservburkar, servetter, decoupagelim (just denna sort innehåller dessutom glitter) och en pensel.

Ta bort det översta lagret från servetten (det med trycket och limma försiktigt fast det på burken. Båda sidor av servetten ska målas med limmet. Det blir vitt och kladdigt men när det torkar blir det helt genomskinligt. Som magi!


Vilken av dessa tips är din favorit? Lämna gärna en kommentar nedan och glöm inte att följa the80sme på Instagram för mer inspiration!



bottom of page