top of page
  • Skribentens bildLinda

Recept - Nyttigare hallonglass med turkisk yoghurt

Uppdaterat: 28 dec. 2022

Hallonglass är en sommarfavorit för många och med det här receptet kan du enkelt göra din egen hemmagjorda hallonglass med bär från frysen.


Mums, finns det något somrigare och godare än hemmaodlade trädgårdshallon? Denna glass kan du snabbt mixa ihop och den går att äta direkt! Observera att den går att frysa in men är absolut godast nygjort!


Allt du behöver är frysta hallon från trädgården, vaniljsocker, florsocker, turkisk yoghurt och en skvätt grädde. Här finns inget korrekt recept utan du får testa dig fram lite beroende på mängden bär du har. Om du använder dig av köpa hallon, var noga att följa instruktionerna på paketet då det ofta rekomenderas att dessa hallon ska kokas innan förtäring.Kasta de frysta hallonen i en mixer tillsammans med vaniljsocker, florsocker, yoghurt och grädde. Mixa allt slätt och smaka av. Känns inte hallonglassen söt nog? Tillsätt lite extra socker. Är den för söt? Tillsätt lite mer yoghurt eller grädde.


När du är nöjd med smaken på din hallonglass, är det bara att njuta. Du kan servera hallonglassen som den är eller toppa med lite extra frysta hallon, krossade kakor eller vispad grädde. Hemmagjord hallonglass är alltid ett säkert kort och du kan variera smaken efter eget tycke och smak.


Så nästa gång du vill njuta av en krämig och god hallonglass, ge det här receptet ett försök. Det är enkelt att göra och ger en underbart god hallonglass.

Commenti


bottom of page