top of page
  • Skribentens bildLinda

Lekstuga med egen trädgård

Uppdaterat: 20 mars 2019

Lekstuga inspiration. När det var dags att renovera lekstugan bestämde jag mig för att skapa en oas för barnen där dom kan leka cafe, mysa och odla sina egna bär och grönsaker. Varmt välkomna till retrolekstugan!

lekstuga färgglad med trädgård
Tvillingarna vattnar sina jordgubbsplantor.

En lekstuga med historia.

För 30 år sedan byggde min pappa en lekstuga till mig och mina syskon. Den fick en liten altan, två fönster och målades röd med vita knutar. Insidan var ljust gul med en bård med blommor högst upp mot taket. Jag och mina syskon brukade leka korvkiosk och när vi blev äldre läste vi tidningar och sökte skydd från regnet under ljumna sommardagar.


Renovering av lekstugan.

30 år senare har lekstugan hittat en ny plats och står redo för en ny generation av leksugna barn. Panelen har målats vit med grå knutar och en rosa dörr. Altanen är numera grå men den största förändringen har nog ändå skett på insidan.


Jag tog mig en ordentlig funderare på vad jag själv hade önskat hade funnits i lekstugan då jag och mina syskon var små och kom fram till att jag gärna ville optimera utrymmet i den lilla stugan att verkligen ta tillvara på varenda kvadratmeter och bygga uppåt. Av en gammal spjälsäng, reglar och brädor byggde jag och sambon ett litet loft där kidsen kan ligga och läsa, mysa eller spana på syskonen. Under loftet har jag ställt två små stolar och ett litet bord, samma som alltid stått i lekstugan men nu i en ny färg. Där kan barnen sitta och fika eller rita. Det finns även ett draperi som går att dra för.Retroinspirerad lekstuga.

Jag har alltid inspirerats av 60talets design, inredning och färger och äntligen fick jag chansen att skapa ett retroinspirerat cafe till mina barn. Lekstugan blev en mixmatch av ett amerikanskt 60-tals diner mixat med svensk retrokiosk. Inredningen går i rött, turkos och rosa, en kombination som känns klassiskt retro och som egentligen inte borde funka men som faktiskt gör det!Röd köksvåg, plingklocka och kaffekanna från Rex London. Glasslampa från Temerity Jones. Fikafat målat loppisfynd. Fikat är "hembakat" av trolldeg. Draperiet är sytt av ett påslakan från Åhlens.


Nu ligger snön djup utanför lilla lekstugan men så fort den smälter är lekstugan öppen för business igen!

Comments


bottom of page