top of page
  • Skribentens bildLinda

Koka gräddsås i slowcookern

Du står i köket, ständigt orolig för att din gräddsås ska klumpa sig eller brännas fast. Du rör om och om igen, häller i lite mer grädde, justerar värmen – det känns som att hela kvällen består av just din sås. Men tänk om det fanns ett sätt att göra den perfekta gräddsåsen... utan stress?


Plötsligt slog det mig, borde man inte kunna koka gräddsås i slowcookern? Med en slowcooker kan du baka, steka och ja, till och med göra de mest underbara gräddsåser. Och det bästa? Du behöver inte passa den ständigt.


köttbullar med potatismos och gräddsås

Koka gräddsås i slowcookern

Häll i din buljong i slowcookern, följt av grädde. Jag går alltid på känsla när jag lagar mat men det finns en rad härliga recept på just såser på nätet. Våga testa dig fram! Ta med stekskyn, häll i en skätt mjölk, tillsätt Philadelphia som du vill bli av med från kylskåpen.

  1. Önskar du en tjockare konsistens? Tillsätt din valda redning.

  2. Krydda med salt, peppar och andra kryddor efter önskemål. Kanske en nypa vitlökspulver eller lite färsk timjan?

  3. Sätt på locket, ställ in den på låg värme, och låt magin ske. Rör om då och då, men du behöver inte vara ständigt närvarande.

När kvällen kommer, kommer du att ha en silkeslen, välsmakande gräddsås utan större ansträngning. Perfekt för att lyfta vilken middag som helst!


Tips: Använd en slowcooker med timer om du vill ha ännu mer kontroll över tillagningstiden. När tiden är ute stänger den av sig själv.

Comentarios


bottom of page