top of page

DIY inredning - måla en kökslampa

Uppdaterat: 25 mars 2019

Har du också svårt att hitta en lampa som passar dig? Varför inte måla en enkel vit lampa precis den färg du själv vill. Så här gjorde jag för att skapa min drömlampa till köket.DIY inredning lampa

Hittar man inte den perfekta kökslampan får man ta saken i egna händer och fixa det själv! Jag har länge varit på jakt efter en riktigt färgglad lampa att hänga över köksbordet men inte lyckats hitta den någonstans. Jag har sneglat mot Kartells fl/y under många år men de kostar en hel del och jag har hört från många att de är svåra att hålla dammfria utan att repa lampan.


Fyndade en billig lampa på Rusta

Jag köpte den vita taklampan Amsterdam jag på Rusta för 299:-. En helt vanlig vit lampa men med en strukturerad yta i metall som jag tänkte skulle passa perfekt att måla. Jag brukar ofta använda mig av sprayfärg, då favoritmärket Montana Gold men då vi i norrbotten fortfarande har en massa snö och kyla kvar kändes det inte aktuellt denna gång. Dessutom luktar det väldigt starkt av sprayfärg och jag upplever att ytan lätt drar till sig damm som är svårt att få bort.

lampa rusta amsterdam

Måla lampa med hobbyfärg

Jag valde istället att måla lampan med hobbyfärg från Panduro, en härlig neonrosa variant.

Färgen täckte väldigt bra och det behövdes endast två varv för att täcka lampan. Ett plus i kanten är att det inte luktar något.

Resultatet, en helt ny kökslampa modell neonrosa som verkligen lyser upp vårt kök, även när lampan är släckt!

Vill du se fler såna här DIYtips följ the80sme på Instagram och Pinterest

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page