top of page

Svart plank till altan från Plus

Äntligen är sommaren här! Du som följer mig på Instagram vet att vi lät bygga en altan förra sommaren. I år var det äntligen dags att sätta upp insynsskydd. Tack gode gud för det, jag har aldrig känt mig mer uttittat av personerna som gick förbi på gatan än under detta år. 😂Redan förra året förälskade jag mig TOTALT i danska Plus plank rustik. Sen var det en massa vändor fram och tillbaka. Som vanligt gjorde jag misstaget att lyssna på tok för mycket på andra och deras åsikter om hur en altan ska se ut, hur räcket ska fästas, tryckat inte målat etc..

Här kommer mitt absolut första tips. LYSSNA TILL DIG SJÄLV före du tar råd av någon utifrån. Det är trots allt DU som ska bo i huset, det är du som ska smyga ut med kaffekoppen på altanen på morgonen och vinglaset på fredagkvällen. Du ska bo här och inte alla andra.När man väl har bestämt sig för sin egen estetik och vad som är viktigt för att man ska trivas är det dags att börja ta in råd och tips. OBS! Här är det lätt att låta sig bli osäker igen och övertalas till något man inte alls vill ha. Gör som jag, bestäm dig för att lägga in veto varje gång någon börjar snacka emot. Säg högt och tydligt VETO och gå därifrån.. 😂 Det funkade på mig då sambon ville ha tryckat virke istället för svart och stolpskor istället för att fästa planket i altanen.

Tips nummer två - vänta inte för länge! Nu är folk på hugget att bygga, fixa, skapa sin egen oas där hemma. Då resande inte längre är en självklarhet blir det egna hemmet en extra viktig plats för återhämtning, njutning och avkoppling. Tänk när vi äntligen får börja bjuda hem folk igen, då kommer många att vilja fixa lite extra. Höjden på planket som jag slutligen bestämt mig för hann sälja slut innan ordern gick iväg i väntan på på sambons sista mätande.

Jag satte mig då och beställde den variant av plus rustik med måtten 180 x 180 som vi helt enkelt fick jobba med för att passa vår altan. Det visade sig bli en riktig lyckoträff då vi kunde fästa planket en bit ner på altanen så den även täcker lite av hålet under altanen från vägen sett. Jag hade helt enkelt bestämt mig för att vår altan skulle ha ett svart härligt plank med känsla av amerikanska och brittiska back yards. En egen plats avskärmad från omvärlden. Jag är sp otroligt lycklig med att bilden jag haft i mitt huvud så länge nu äntligen börjar växa fram irl så att säga så att skeptikerna kan se att det blir gode så okej. 😄


Vi är ännu inte helt klara med att sätta upp planket då det även kommer att skärma av en del av gräsmattan som blir "köksdel" i direkt anslutning till trädäcket.Är du nyfiken på Plus kan jag varmt rekommendera att kika in på Plus hemsida där de har inspiration av danska bloggaren Tina Dalbøge och hur hon totalt förvandlade sin uteplats med det svarta planket Rustik. Du kanske blir lika inspirerad som mig. 😊

Mer om vår altan kommer inom kort, följ mig gärna på Instagram på the80sme för fler uppdateringar.

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page