top of page

5 krukväxer jag lyckas döda på 1 vecka

Uppdaterat: 18 juni 2021

När du googlar efter krukväxter hittar du flera schyssta artiklar om lättskötta växter. Men vad tusan, varför pratar ingen om de kikiga jäklarna, dom som vägrar vara med trots att man ger dom vatten, ljus, näring eller helt enkelt glömmer av dom en vecka..

Åh så fin den är där i butiken, i bästa fall ICA, i värsta fall dyra blomhandeln. Alltså nog för att den dog gode så snabbt förra gången men det var ju då.. Och det var ju ändå på toaletten liksom. Nu ska den ju stå i ett stort härligt fönster. Den kommer få så sjukt mycket kärlek och vatten.. och ja men kanske till och med växtnäring!


1 vecka senare är den dyra exklusiva blomjäveln död. Häng med, här är listan på 5 krukväxter jag lyckas döda på en vecka! 😭


Ormbunke

Gud, så fiiin! Den har ju överlevt ändå sedan dinousariernas tid, det finns inte en chans att jag skulle lyckas ta död på en växt dom överlevt i FLERA MILJONER ÅR. 🌿 En vecka senare än blomjäveln död.


rosa kruka med ormbunke.


Sophora

Nej men alltså! Kolla in, som ett litet träd med små små små fina blad. Den här kommer jag hålla koll på som en hök, aldrig i livet att den ska få dö! En vecka senare än blomjäveln död.

Kaktus

Alltså. Låt oss prata om kaktusar. Ni vet, dom överlever i öknen. I ÖKNEN! Det finns inte en suck av en chans att jag kommer lyckas döda en KAKTUS! Bara glömma i ett hörn och det är fine. En vecka senare än blomjäveln död.
Murgröna

Grön, fin, klättrar ju som en galning. Kolla livskraften, otroligt, finns inte en suck att en murgröna skulle kolavippa hos oss! En vecka senare än blomjäveln död.Jaha ja.. Då har vi kommit till nummer 5 på min lista över kinkiga krukväxter. Håll tillgoda för nu kommer vi till


Ampellilja

Luftrenare! Jooo, jag vill ha ren luft, den här godingen måste jag ta hem! Så himla fin och grön och frodig. En vecka senare än blomjäveln död.Är jag ensam, är det mig växterna hatar eller har du samma problem? Berätta nedan eller i ett dm på the80sme instagram


Och vill du kanske veta vilka växter jag faktiskt lyckas med? Berätta!

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page