Tips för dig som är nybörjare på loppis
top of page
  • Skribentens bildLinda

Tips för dig som är nybörjare på loppis

Loppistips för nybörjare.


Hemester i all ära men nog blir det lite tråkigt att bara sitta hemma. man kanske börjar störa sig lite extra på inredningen. Med mer tid på Instagram och Pinterest är det lätt att tänka att ALLA andra har det så mysigt hemma. Men hur var det nu med miljön och coronaekonomin. Kanske det inte känns riktigt bra att dra ut och storhandla på närmaste Mio, Granit eller IKEA?



Kanske det är dags för dig att joina den stora skara av loppisfrälsta superinredare i landet? Men hur gör man? ALLA andra verkar ju hitta så coola grejer och dom har liksom den där superkänslan för hur man sätter ihop en gammal köttkvarn från 1896 med knäckebrödshållare från Ockelbo och mormors gamla städrock som blivit en snitsig soffkudde i den orientaliska schäslongen från gammelmoster Anitas jordenruntresa på 40 talet.



Men om man inte har den där känslan för att skapa fantastiska stilleben och få gammalt att kännas fräscht och härligt eklektiskt vad gör man då? Lugn, alla är vi barn i början och även om jag själv aldrig kommer få till den där superstilen som jag avundas hos andra hindrar det inte mig från att gå på loppis, fynda och njuta av att vrida tillbaka klockan 30 år och fynda inredning från svunna tider.


Här kommer mina bästa tips för dig som vill komma igång med loppisfyndade men inte riktigt vet var du ska börja:


Loppisfynda vackra vaser -

Du kan aldrig ha för många vaser speciellt nu på sommaren då du kan traska ut till närmaste dike eller i din egen trädgård och fynda underbara blomster. På vintern kan du fylla vaserna med granris, torkat gräs eller ställa ihop ett gäng vaser som tillsammans bildar ett vackert stilleben som faktiskt även är användbart, om inte minst när någon i huset fyller jämnt och blomsterbuketterna fyller hela köksbordet.



Loppisfynda snygga lampor -

Här finns en riktig guldgruva, underbara äldre lampor är ofta av väldigt hög kvalité! Dock kan det vara klokt att kolla över elen i lamporna lite extra då de trots allt har en hel del år på nacken om det exempelvis är en 50-talslampa vi snackar om. Lampskärmar, lampfötter, kristallkronor.. Här kommer du garanterat hitta något som passar dig!



Loppisfynda fina hyllor -

Oj så mycket dom snickrade på 80-talet, jag har mer hyllor märkta "Per-Olof 1981" än jag kan räkna. Men häftiga är dom och då de ofta är av obehandlad furu är de väldigt enkla att måla, gärna med min favvofärg vintage paint från Panduro. Lyckas du dessutom snubbla över en retro stringhylla är lyckan gjord på riktigt!



Loppisfynda härliga leksaker -

Oj så mycket fina träleksaker jag fyndat till min barn på loppis. Här tycker jag det är bäst att köpa på facebook köp och sälj sidor eller på loppis i parken som det brukar vara här i Piteå på sommaren. (Dock ej 2020 på grund av corona.) Det är lätt att rengöra träleksaker och även lätt att sälja dem vidare efter att barnen blivit lite större.



Loppisfynda fint porslin -

Ibland önskar jag att jag fick hjälpa en 19-åring att shoppa inför sin första lägenhet. OJ så mycket fint vi skulle köpa. I dessa tider med så många bra loppisar finns det ingen anledning att på på IKEA och spendera en förmögenhet på nytt porslin som i ärlighetens namn inte har den bästa kvalitén. Tänk att istället satsa på en äkta retroservice typ Arabia. Snyggt!



Har du fler tips på bra saker att fynda för loppisnybörjaren?

Gillar du denna lista lämna gärna en kommentar så lovar jag att skriva ihop fler inlägg på temat. Ha en riktigt fin dag så hörs vi snart igen!


bottom of page