top of page
 • Skribentens bildLinda

Skapa en lyxig hotellkänsla hemma: Inred ditt sovrum som ett hotellrum

Vill du förvandla ditt sovrum till en lyxig hotelloas? Följ dessa enkla tips och inredningsidéer för att skapa en hotellkänsla hemma. Uppdatera ditt rum med enkla förändringar och njut av din personliga semester i ditt eget sovrum varje dag.


Inred som ett hotellrum

Välj en harmonisk färgpalett

För att skapa en hotellkänsla i ditt sovrum är det viktigt att ha en harmonisk och lugnande färgpalett. Här är några tips för att välja rätt nyanser:

 1. Satsa på neutrala och jordnära toner, som beige, grå, och vit. Dessa färger skapar en elegant och tidlös grund till ditt hotellrumsliknande sovrum.

 2. Satsa istället på detaljer med färg eller intressanta inredningsprylar för rummet personlighet och liv. Dessa kan du lätt byta ut om du tröttnar.

 3. Undvik för många mönster och starka färger, då detta kan göra att rummet upplevs osammanhängade och sällan något man ser på hotell.


Hotellrum sovrum

Investera i lyxiga sängkläder och textilier

Ett av de mest karakteristiska dragen för ett hotellrum är den höga kvaliteten på sängkläder och textilier, åtminstonde på ett finare hotell vilket jag gissar är den look du är ute efter! Här är några sätt att återskapa den känslan hemma:

 1. Välj sängkläder av hög kvalitet, som egyptisk bomull. Här kan du läsa mer om detta. Dettaa material är både mjukt och hållbart.

 2. Använd kuddar och filtar med olika texturer för att skapa djup och komfort. Dessa kan du även byta ut efter säsong och smak.

 3. Glöm inte att investera i en bra madrass och kuddar som ger stöd och avlastning under natten.


Hotellrumsinredning


Skapa en välorganiserad och funktionell miljö

Ett hotellrum är oftast fritt från rörighet och onödiga prylar. Följ dessa steg för att skapa en liknande atmosfär i ditt sovrum:

 1. Använd förvaringslösningar som garderober, lådor och hyllor för att dölja kläder och personliga föremål.

 2. Ha endast nödvändiga möbler och inredning i rummet, såsom en säng, nattduksbord, och kanske en stol eller bänk.

 3. Undvik att ha arbetsrelaterade föremål, som datorer och arbetspapper, i sovrummet. Dessa kan störa din avkoppling och känns inte vidare hotellyxigt!


Inreda som på hotell


Lägg till personliga detaljer

Gör ditt sovrum unikt och personligt, lägg till detaljer som speglar din personlighet och stil. Här är några idéer för att sätta din prägel på rummet:

 1. Välj konstverk och fotografier som betyder något för dig. Det kan vara tavlor, affischer eller foton från minnesvärda resor.

 2. Använd dekorativa kuddar, filtar eller mattor som visar din personliga smak och färgpreferenser.

 3. Skaffa några växter och blommor för att skapa en fräsch och levande atmosfär. Gröna växter är inte bara snyggt utan det förbättrar också luftkvaliteten i rummet. Jag har dock ett knep som gör det lättare att sköta plantorna. På otillgängliga stället, tex högst upp på hyllor eller i mörka hörn dekorerar jag med konstgjorda växter. I fönster ställer jag äkta växter. Det bästa av båda världar!


Hotellinredning sovrum


Skapa en avkopplande belysning

Belysningen i ett hotellrum är ofta indirekt och skapar en varm och inbjudande atmosfär. För att återskapa detta hemma, följ dessa tips:

 1. Använd flera ljuskällor, såsom golvlampor, bordslampor och vägglampor, för att skapa en mjuk och ombonad belysning.

 2. Välj dimbara ljuskällor som ger dig möjlighet att anpassa ljusstyrkan efter stämningen och tidpunkten på dygnet.

 3. Lägg till ljusslingor eller LED-lampor för att skapa en mysig och romantisk atmosfär. Det kan vara snyggt att sätta ledslingor under sängen tex, det ger ett mjukt och lyxigt ljus. Se bara till att det är enkelt att stänga av slingan, ingen vill behöva krypa under sängen innan läggdags för att stänga av lampan. Tips, det finns smarta fjärrkontroller som du kontrollerar dina lampor med. Finns bland annat att köpa på Rusta och Clas Ohlson!


Stilren inredning sovrum som på hotellrum


Genom att följa dessa enkla tips kan du förvandla ditt sovrum till en lyxig hotelloas. Du kommer att upptäcka att din sömnkvalitet förbättras och att du njuter av att spendera tid i ditt personliga hotellrum – hemma.


Mer läsning som du kanske gillar

コメント


bottom of page