top of page
  • Skribentens bildLinda

Hållbar Nyårsdukning - Pyssel och DIY

Dags att fixa nyårsdukningen? Gör det enkelt för dig och återbruka julpyntet som du redan har hemma och skapa en mysig och stilren dukning för nyårsgästerna

 

Istället för att springa ut och köpa nytt pynt till nyår kika vad du redan har hemma i gömmorna, kanske det redan finns en hel del fina ljusstakar, glitter, tapetprovet etc som du kan använda för att pyssla ihop ditt eget nyårspynt.


Äntligen är det dags att ringa in ett nytt år! Överraska gästerna med hemmagjort pynt och bordsplaceringar. Ett roligt sätt att sätta personlig prägel på årets sista middag.


Hyacinter i konservburk är ett av mina absoluta (och enklaste) pyssel i December. Det är så enkelt och effektfullt, dessutom doftar det ljuvligt när hyacinterna slår ut. Man känner direkt på morgonen när man vaknar att nu har hyacinten äntligen börjat blomma.

Foto Linda Granberg | Hyacinter är min absoluta favorit i juletid.

Inspireras av enkla pysseltips för din nyårsdukning i videon nedan.

.

5 enkla och hållbara tips för att skapa din egen nyårsdukning

  • Skapa dina egna tygservetter. Riv ett vit lakan i fyrkanter, vill du ha en lantlig look kan du låta kanterna vara fortsatt fransiga annars kan du enkelt sy en söm runt fyrkanten med symaskinen. Servetterna kan sedan återbrukas även efter middagen.

  • Skapa en naturlig ljuskrona över bordet. Plocka in granriskransen från dörren och häng upp den över bordet. Enklast går det om du fäster 3 snören med jämna mellanrum som du knyter ihop i toppen och fäster på en krok från taket. Pynta din nya ljuskrona med ljusslingor, stjärnor, julgranskulor eller liknande.

  • Skapa dina egna krukor. Tomma konservburkar är världens bästa pysselmaterial! Här har jag klätt dem med tapet och skapat en enkel solfjäderblomma som jag limmat fast med smältlim (limpistol) på. Knyt ett jutesnöre runt och dekorera med en bjällra, julgranskula, glitter, en grankvist eller något annat fint du har liggande i gömmorna. Självklart går det lika bra att sticka ned snittblommor eller grankvistar i krukorna då de är vattentäta.

  • Bordsplacering. På exempelvis Panduro kan du köpa fina stämplar som du sedan kan använda för att skapa fina placeringskort och etiketter. Här har jag knutit fast etiketter på loppisfyndade bjällror för att ringa in det nya året.

  • Drinkpinne med glitter. En vanlig grillpinne av bambu och en boll av glitter från julgranen blir en glammig och festlig drinkpinne. Vill du istället skapa en cocktailpinne limmar du fast lite glitter på en rund tandpetare för mat.


Foto Linda Granberg | En vacker grankvist blir en enkel men effektfull servettring

Jag önskar dig och dina kära ett riktigt gott nytt år och god fortsättning! Vi ses 2020!


Kramar Lindabottom of page