top of page

52 snygga lampor till barnrummet

Uppdaterat: 30 mars 2019

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lekmer, Bluebox, Clas Ohlsson, Babyland

Barnrumsinredning - hitta rätt lampa för ditt barnrum

Letar du efter en snygg lampa till barnrummet? Här hittar du tips om fina, söta och trendiga lampor för barnrummet!Att tänka på när du inreder barnrum

Jag får många frågor om barnrum och barnrumsbelysning. Efter att ha inrett en hel del olika barnrum har jag kommit fram till en sak och det är hur otroligt viktig belysningen är för just ett barnrum. Nästan extra viktig faktiskt då ett barnrum ska fylla så många funktioner. Nedan berätta jag om de olika typer av ljus som är viktiga i ett barnrum och några saker att vara extra uppmärksam på!Allmänljus för lek och bus

Mest troligt kommer ditt barn att behöva ett riktigt bra allmänljus för att kunna leka med sina kompisar, bygga pyssel, spela spel och hitta på annat bus. Detta inkluderar taklampor och andra lampor som ger starkt och bra ljus.


Arbetsbelysning för läxor och pyssel

När det är dags att göra läxor, rita eller pyssla är det viktigt med en bra arbetsbelysning, gärna som går att rikta så barnet kan bestämma var det vill ha mer ljus.


Lekljus för disco och show

När jag pratar lekljus menar jag ljus som exempelvis discolampor eller lampor som tillför wowfaktor till barnrummet. Ljus som roterar, som skickar upp spännande former i tak och på väggar eller på annat vis tillför lek och bus till rummet.


Dimmer är praktiskt i barnrummet

Jag väljer alltid att sätta dimmer i mina barnrum, detta är väldigt bra och praktiskt då man vill börja sänka ner ljuset inför kvällen och förhoppningsvis göra nattningen något enklare. Mina barn tycker dessutom att det är mysigt att kunna dimma ljuset själva då dom exempelvis ska styra upp en show eller liknande i barnrummet. På detta vis får allmänljuset ännu en funktion.

Vit EOS lampa fjäderlampa så fin i barnrummet

Nattlampa och kvällsbelysning

Hur trivs ditt barn bäst? Är det med lampan tänd eller räcker det med en liten mysig nattlampa bredvid sig? För vissa räcker det med att skruva in en svagare glödlampa i en vanlig fönsterlampa. Låt barnet vara med och bestämma och testa er fram till det ljus som passar bäst just för ditt barn.

Snöblog nattlampa barnrum

Sänglampa

En bra sänglampa är nog en av de saker jag tycker är viktigast i ett barnrum. Det är ofta i sängen man läser för barnet på kvällen och det är även här barnet sen börjar läsa sina egna första böcker när hen blir större. Vaknar man dessutom mitt i natten är det tryggt om det finns en bra sänglampa redo att tända för att försäkra sig om att det inte finns några monster under sängen den här gången heller.

A little lovely company barnrumslampa stjärna

Viktigt!

  • Tänk på att en glödlampa som är övertäckt (exempelvis av en filt vid ett kojbygge) kan bli väldigt varm. Satsa därför gärna på ledbelysning och ledglödlampor i barnrummet.


  • Lösa sladdar som hänger och slänger kan bli väldigt farliga väldigt snabbt. Se därför till att kolla över säkerheten, fäst sladden säkert mot väggen och se till att inga sladdar är skadade. Se också till att det inte står någon lampa högt upp som går att dra ner över det mindre barnet genom en sladd som hänger ner.


  • OBS! Har du mindre barn, kom ihåg att köpa petskydd till eluttagen

Lampfavoriter till barnrummet

Oh la la! Gillar du dessa snyggingar lika mycker som jag? Underbara barnrumslampor i mint, vitt och rosa och vad sägs om paljettlampan i guld? Magiskt!

Barnrumslampor i pastell sätter tonen

Kolla in dessa magiska lampor! Jag älskar de fina kaninlamporna, tänk att ha en sån som godnattkompis! De fina ljusbollarna i härliga pastellfärger skapar mys och är snygga att hänga runt ett fönster eller en spegel.


Supersöta nattlampor och lyskompisar

Herregud, sötchocken när man tittar på dessa godingar kan lätt mäta sig med vilken lördagsgodispåse som helst!

Barnrumslampor modell tuffare

Gillar dina kids neon och cool inredning, ja men då måste du kolla in dessa snygga lampor! Regnbågslampan är ju bara magisk och vad sägs om kaktuslampan, flamingon och discokulan?

Lekbelysning deluxe!

Är du ute efter lekbelysning till barnens rum? Då är detta något att satsa på! Lampan som kastar stjärnor runt om i rummet har min son på varje kväll när han ska sova. Den ger ett väldigt härligt och spännande sken i rummet. Och hur magiskt är det inte att lavalampan gör en comeback? Jag minns så fascinerad jag var över lavan som bubblade runt i min systers lampa. Ren och skär magi!

Själv hade jag en lampa med glitter i, som den längst ner till vänster. Vilka minnen!

Barnrumslampor i marqueestil

Är det något som gör mig svag i knäna så är det allt snygga marqueelampor, alltså cirkuslampor. Det är så galet snyggt och nu finns det dessutom speciella varianter som passar perfekt in i barnrummet! Alltså kolla bara, hur snygga! Jag fullkomligt älskar lejonlampan! Vilken är din favorit?

Magiskt med inspiration från Paris

Är du på jakt efter lite mer romantiska barnrumslampor? Då är de här lamporna något för dig! Tyll, vackert blommigt tyg och en lampfot i form av Eiffeltornet, alltså! Kan det bli bättre?

Vilken av alla dessa barnrumslampor blev din favorit?

Vill du läsa mer om barnrum, ta del av tips och inredningstrender följ the80sme på Instagram och Pinterest.


Läs mer om barnrum:

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page