top of page

10 tips - skapa ett mysigt barnrum

Uppdaterat: 18 juni 2021

Detta inlägg är en annons för Room99 och innehåller annonslänkar


Ni frågar ofta hur man gör för att skapa ett mysigt barnrum till kidsen. Här kommer mina 10 bästa tips för hur du inreder ett barnrum som känns mysigt, praktiskt och inbjuder till lek på samma gång.

1. Skapa en myshörna i barnrummet

Detta går att göra på en rad olika sätt, men de flesta myshörnor har en sak gemensamt, en massa mysiga kuddar att gosa med när man ska vila, läsa en bok eller kika på surfplattan. Ett litet indiantält eller tipitält är ett populärt och uppskattat sätt att skapa ett rum i rummet.Fyll tältet med mysiga kuddar och gosedjur.


rund sammetskudde barnrum

2. Pynta taket i barnrummet

Många barn tycker om att ligga på golvet och kika upp mot taket, precis som man ligger på gräset om sommaren och spanar in olika moln på himlen. Hämta inspiration från detta och inred gärna barnrummet med lampor som kastar spännande skuggor och ljus över taket.3. Inred med sänghimmel

Sänghimmel i barnrummet har varit populärt under en längre tid nu och det finns en anledning till detta, de är otroligt mysiga och uppskattas av barnen som får som en egen liten koja i rummet. Viktigt att se till att sänghimmeln är säker och fästs ordentligt. Läs alltid instruktionerna på förpackningen noga innan du sätter upp sänghimmeln ovanför barnets säng.
4. Mysbelysning i barnrummet

Det finns så många fina lampor till barnrummet att köpa, jag satsar gärna på ledbelysning som inte blir varm. Jag kommer själv ihåg hur jag, mina syskon och kompisar brukade bygga egna kojor och använda lampor för att fästa filtarna. Om dina barn får för sig att göra något liknande är det alltid säkrast att satsa på ledlampor. Mixa gärna olika typer av lampor för att skapa ett extra mysigt barnrum. Ljusslingor, lavalampor, discolampor och läsbelysning mixas gärna med bra allmänljus för de tillfällen då barnen vill kunna leka loss i rummet eller bygga ett extra klurigt pussel då bra ljus är extra viktigt.


barnrumsbelysning flamingo kaktus ananas


5. Gardiner i barnrummet

Det har länge varit en trend att skippa gardiner och istället pynta fönstret med en vimpel eller ljusslinga. Nu börjar dock gardinerna ta tillbaka fönster över hela Sverige. En sak som är extra bra med detta är att textilierna faktiskt fångar upp ljud och kan stänga ute oönskat ljus. Det finns en rad olika gardiner att välja mellan och det är inget som säger att gardinerna måste ha ett "barnsligt" tryck bara för att dom sitter i barnrum. Barn kan tycka att det känns extra lyxigt med ett par tunga sammetsgardiner.


6. Bra förvaring skapar ett mysigt barnrum

När jag pratar barnrum kommer jag alltid tillbaka till en viktig ingrediens och det är förvaring. Hur mysigt man än fixar med belysning och textilier kommer rummet ändå alltid att kännas rörigt och oroligt om det inte är lätt för barnet att städa undan sina leksaker och prylar då de inte används. Låt gärna barnet vara med och bestämma var varje sak har sitt "hem" och rita gärna en bild på den speciella saken att fästa på lådan, skåpet eller hyllan så blir det enklare för barnet att komma ihåg var var sak hör hemma.7. Låt barnet vara med och bestämma

Vad är ett mysigt barnrum för dig? Vad är ett mysigt barnrum för ditt barn? Kanske ni tänker på helt olika saker när ni pratar om mys. Sätt dig ner med barnet och kolla runt i olika inredningstidningar, exempelvis Family Living och Härligt Hemma. Kolla in Pinterest och skapa tillsammans ett pinterestboard med bilder som barnet tycker är inspirerande och mysiga.
8. En mjuk och fluffig matta inbjuder till golvhäng

Det är allt något visst med golvet. Jag sätter mig gärna på barnens golv och läser godnattsaga för dem, dom sitter på golvet och leker med leksaker, ritar, bygger pussel. Det spelar ingen roll hur fint och stort skrivbord de än har, det är på golvet det händer grejer! Investera in en mysig, mjuk matta som gör golvhänget ännu mysigare för kidsen.

9. Stora golvkuddar till barnrummet

Har man en mysig matta måste man självklart även ha en stor och mysig golvkudde. Dessa kan du sy själv eller köpa. De är perfekt då barnet vill luta sig tillbaka och läsa en bok eller kolla in netflix eller kanske plugga?10. Varma och gosiga filtar i barnrummet

Är det en sak som är lika med mys för mina barn så är det filtar! Gärna en hel hög med filtar att gosa ner sig under, bygga kojor med eller bädda ner mjukisdjuren under. Ställ gärna in en stor korg i barnens rum och fyll den med filtar i olika storlekar, färger och mönster. De blir garanterat en av favoritleksakerna!


Filtar i en korg

Stort lycka till att skapa ett riktigt mysigt barnrum till dina kids!


För fler tips om barnrum och barnrumsinredning följ the80sme Instagram och Pinterest.

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page