top of page
  • Skribentens bildLinda

10 tips för att inreda hållbart 2019

Hållbar inredning tips och trix

Letar du efter sätt att inreda ditt hem budgetvänligt och hållbart? Då får du inte missa dessa 10 smarta knep som hjälper dig att förnya ditt hem på nolltid!

Gillar du också att förnya i hemmet när våren är på gång?

Du är inte ensam, många är vi som vill uppdatera och fräscha upp där hemma men hur ska man egentligen gå tillväga om man lever på en budget eller har tankar kring hållbarhet och överkonsumtion? Jag har samlat mina 10 bästa tips på hur jag tänker kring hållbar inredning. Håller du med mig eller blir du inspirerad av dessa tips? Lämna gärna en kommentar här eller på min Instagram the80sme.Sticklingar istället för snittblommor

Snittblommor är galet vacker att strössla runt huset men de står sig inte vidare länge och kostar en hel del pengar. Testa istället att byta ut snittblommorna mot sticklingar som du tar från dina befintliga krukväxter. Se till att du får med en del av stammen och stick sedan ner i en vas eller i en glasburk. Snyggt och smart då det i slutändan kan leda till att du får fler gratis krukväxter att plantera och fylla ut hemmet med!


stickling i glasburk

Satsa på vita blomkrukor

Dessa finns ofta att fynda billigt på Ö&B och Dollarstore. Sedan kan du pynta dem precis som du själv vill, med dekorplast, måla på dem, rita mönster med en permanent penna eller spraymåla. Hittar du inga krukor du gillar där kan du istället kika på loppis där det ofta finns billiga och charmiga krukor. Om du inte har något emot missmatchande krukor är detta ett toppenbra och hållbart alternativ till att köpa nytt!


Sy egna kuddfodral

Hur ofta hör man inte folk säga att de satsat på neutrala väggar och istället satsar på att byta ut kuddar och textilier? problemet med detta är att det också kan kosta en hel del pengar om man vill byta ofta och satsa på ett dyrare märke. Fundera över om du har något tyg hemma som du kan sy egna kuddfodral av. Ett lakan, en gammal bebisfilt, en duk du tröttnat på, gardiner, gamla kläder etc? Gamla saker kan kännas helt nya och innovativa om de förvandlas till något nytt!


färgglada kuddar

Möblera om för en ny känsla

Det må låta som ett slitet knep men faktum är att det faktiskt funkar! Våga tänka nytt, flytta sängen till en annan sida av rummet, flytta gardinerna från ett rum till ett annat, låt tavlorna byta plats och låt krukväxterna byta rum.


Inredning sovrum
Foto: Housedoctor

Leta i förrådet

Gå på skattjakt i ditt eget förråd, garderober och skåp. Kanske hittar du någon pryl som helt plötsligt känns som ny precis som den är eller med ett par lager färg?


Inredning kontor
Foto: Housedoctor

Se på dina prylar med nya ögon

Finns det saker och ting i ditt hem som bara "hängt med" och som du inte har någon egentlig koppling till? Försök att ta en titt på dessa med nya ögon. Går dem att göra om på något vis för att passa din stil bättre? Hur skulle saken se ut i en annan färg eller till ett annat användningsområde?


Sovrum pastell
Foto: Lagerhaus

Måla en fondvägg

Det behövs inte mycket för att få ett hem att kännas nytt och fräsch. Ibland räcker det med en burk färg. Du behöver inte ens måla en hel vägg utan kan förnya med en enkel triangel eller en glad fondvägg i hallen. Rusta säljer bra och billig färg som dessutom ofta är på kampanj.


rosa fondvägg

Tapetprover i en tavelram

På tal om Rusta så erbjuder de även tapetprover på 1 meter gratis i butiken. Perfekt att ta hem och testa i hemmet innan du ska tapetsera om. Istället för att kasta dessa då du bestämt dig för tapet kan du rama in dem.


Byt inredning med en vän

Samla ihop några prylar som inte riktigt passar in hos dig och be en eller flera vänner göra detsamma. Kanske kan ni fynda nya godbitar till hemmet hos varandra?


Inredning förvararingslådor
Foto: Housedoctor

Skriv ut egna bilder till tavlor

Har du en egen skrivare finns det en hel del fina bilder på nätet som du kan skriva ut och rama in! Sök på pinterest efter free printables och du hittar garanterat något som passar dig!


Har du några fler tips på hur man kan leva budgevänligt och hållbart?

Lämna dem i en kommentar nedan eller på Instagram.com/the80sme


Comments


bottom of page